söndag 30 november 2008

Basketkänsla

Idag är det dags för stormatchen i Linköping. Ska bli kul att se matchen. Jag kommer givetvis vara på plats. Detta vill jag inte missa.

Jag har lite "basketkänsla" i maggropen. Basketligan hade ett riktigt uppsving under 90-talet tack vare satsning på stora arenor, stjärnspelare från USA och bra marknadsföring (och kanske draghjälp av Michael Jordan och de andra NBA-stjärnorna). Jag drömmer om ett publiksnitt på 1500 personer i Elitserien. Orimligt? Kanske kan Linköping visa vägen idag. Hoppas att få se detta i TV4-Sporten och SVT´s Sportspegeln ikväll också.

Kan volleybollen påbörja samma resa så kommer våra volleybollstäder kanske heta Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Örebro, Uppsala, Gävle och Stockholm istället för de bynamn som det är idag. Bara bandyn har motsvarande småorter på toppnivå och där är det ändå betydligt högre publiksnitt och starkare klubbar. Det är också viktigt att etablera ett lag på elitnivå för herrvolleyboll i Göteborg. Sveriges andra stad är en helt vit fläck på kartan som det är nu!

Jag skulle applådera en utveckling med nya visioner där volleybollen flyttar in i städerna. Frågan är om de nuvarande elitklubbarna klarar av och vill detta? Tillsvidare får vi väl nöja oss med Linköping. Det är åtminstone ETT steg i rätt riktning.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Linköping har varit i elitserien i 10 år utan publik framgång.
Sollentuna har alltid varit i elitserien utan publik framgång.

Volleyboll i Sverige är ingen sport för storstäder med ett stort utbud av andra idrott och kulturevenemang.

Bäst lyckades Iksu-Umeå på sin tid men då var väl du inte född?

Anonym sa...

Bull.

Släpp sargen och kom in i matchen. Klart att volleyboll kan bli en sport för de stora arenorna. Det är sådana som du som bromsar!

Anonym sa...

Publikfest med 206 personer...

Volleyfanatic sa...

Ja, ledsamt!!!

Anonym sa...

Tyvärr så uteblev den stora publiken. Kanske lockade pepparkakshusen mer *suck*. Trots detta så var ändå det nästan 50% mer publik än i hemmapremiären.

Anonym sa...

Linköping gjorde en stor insats inför denna match och ändå blev det pinsamma siffror. Bra jobbat LVC och ge inte upp. Publik kommer inte tack vare en tidning, det krävs marknadsföring om och om igen. Reklam biter inte första gången, men 50e gången så går man och köper det som visas på tv. Viktigt att ni inte slutar efter ett halv-misslyckande, fortsätt jobba!

Unknown sa...

Jeg er enig. De mange indsatser havde fået flere publikum i hallen, selvom der var langt fra det ønskede mål.

Det er bare at arbejde videre!

Tak for en god kamp igår og for LVC for de indsatser de havde gjort.

Olafsen