onsdag 17 december 2008

Don´t be hasty

Hylte övertygar och Vingåker ligger risigt till. Så kan man sammanfatta läget efter onsdagens kvällsmatch.

Nu är det en match som blir särskilt spännande i återstoden av sista omgången och den spelas på söndag i Habo. Jag tror att Linköping klarar att vinna i tre raka och säkra en plats i Katrineholm på Grand Prix. Habo har inte rosat marknaden mot topplagen och kommer få det tungt mot laget med snittlängd på 203 cm+.

Toppmatchen mellan Örkelljunga och Falkenberg är givetvis skoj. Tyvärr blir det ingen riktig värdemätare om Johann Andersson saknas. Jag tror att skåningarna avgår med segern i denna kamp eftersom de verkar vara fulltaliga.

De andra matcherna är också intressanta. Främst bottenkamperna som är riktigt viktiga för vilka lag som till sist ska ta de sista slutspelsplatserna. Får hoppas på Lugiseger mot Säter och oavgjort mellan Tierp-Sollet vilket skulle innebära riktigt tuff bottenkamp även efter nyår. Mycket på spel i sista omgången. Trots allt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Såg en artikell om Lugis Thomas Bawden på nätet.
http://sydsvenskan.se/sport/lundasport/article397748/Han-ar-alldeles-for-bra.html
Lugitränaren, Henrik Link, hävdade att han är bästa värvningen någonsin i svensk volleyboll.

Vad tycker hjärntrusten här?
Vilken är säsongens värvning?

Personligen anser jag att både Bonner och Toews är bättre värvningar.

Anonym sa...

Det skulle kunna vara den bästa värvningen. Beror helt på vad han får i lön. Om lönen är 0 så skulle jag hålla med om att det är den bästa värvningen någonsin.

Men menar han bara volleybollmässigt och blandar inte in kontrakt så ligger han långt ner på listan. Enda anledningen att han ligger först i poängligan är ju att han får alla pass i LUIGI, precis som Renegård fick förr i tiden.

Ganska tufft att gå ut och säga att han är den bästa värvningen någonsin och inte vunnit en match.

Anonym sa...

Det är förvisso sant att man kanske borde beakta kostnaderna för att bedömma värvningarna men jag misstänker att ganska få personer har kännedom om kostnaderna för samtliga värvade spelare i elitserien i år och än mindre historiskt så tänkte jag nog att man får göra jämförelsen utifrån vad personen uträttar på planen.

Så, i ljuset av detta, vilket är den bästa värvningen i år samt genom tiderna?

Anonym sa...

Kan bli jobbigt för Örkelljunga!

http://hn.se/sporten/1.128138

Volleyfanatic sa...

Henrik Link har ingen vidare koll på vilka värvningar som gjorts i svensk volleyboll tidigare. Tre som ligger långt före:

1. Felix Casanova
2. Youri Kouznetsov
3. Jeremy Wilcox

Utöver dessa sinns det massor av andra som är bättre!

Anonym sa...

Matt Young från tidigare Team Valla som spelat både VM och OS. Från start...

En av de bästa spelarna jag har sett i elitserien.