tisdag 23 december 2008

Tankar inför julen

Örkelljunga utses härmed till höstens bästa entertainer i Elitserien. Media och publik älskar när det stormar och runt Örkelljunga hörs det just nu, i både positiv och negativ bemärkelse. Några motiveringar:
  • Mr. Olafsen är utan tvekan den största profilen bland seriens tränare, inte för sitt sätt att vara, men för sin frispråkighet som bloggare. Heja Martin!
  • Andrew Bonner är en vildhjärna. Hela hösten höll han sig inom ramen trots att han hela tiden ligger på gränsen. I sistan matchen spillde det över. Förvånande? Icke!
  • Artistskatten - alla tycks veta vad som gäller - utom Örkelljungas styrelse? Hur kan detta hända i en etablerad klubb (eller har de rätt och alla andra fel)? Efterspel väntas...
  • Nick Ptaschinsky är inte den allra bästa passarimporten som vi har sett, men närapå och väl värd att betala entrépengen för. Det behövs lirare och Nick är verkligen en sådan.

Den stora skrällen i sista omgången stod annars Habo för mot Linköping. Habo är lite av en dark horse och kan säkert bli svåra att tas med för andra lag också. Adnan Herco imponerar stort med 32 poäng och likaså Robert Blomqvist verkar vara igång. Linköping är uppenbart ojämna och saknar något för att ta sig upp i toppen.

Äntligen vann också Lugi. Frågan är varför det har tagit så lång tid? Elitseriens poängkung Thomas Bawden till trots har laget bara vunnit en enda match och det är väl klent. Kanske kan Kalle Sandberg få fart på laget efter jul (om han nu ska börja spela?).

Hylte förnedrade Vingåker på bortaplan och det är riktigt bra gjort. Vi ska dock komma ihåg att Vingåker har haft skadebekymmer (Linus Fröberg främst) och kan komma i mycket bättre form till Grand Prix. Jag tror tyvärr att de ändå inte räcker till. Hylte vinner Grand Prix är mitt tips.

Falkenberg har klarat sig med andan i halsen de sista omgångarna tack vare Henric Johansson. Det annars så starka kollektivet har stora problem utan sin store härförare Johann Andersson. Falkenberg kommer få en tuff Grand Prix-helg och likadan vårsäsong om inte Johann kommer tillbaka snart.

Sollentuna och Tierp har kämpat för att ta sig upp på slutspelsplats. Nu ligger de över strecket och vi kan nog förvänta oss några fler vinster från dessa lag efter nyår. De kommer landa på sjunde och åttonde plats inför slutspelet om de kan hålla undan för Lugi och Säter. Martin Yngerskog är snäppet vassare än Patrik Rumin och där är skillnaden mellan lag sju och åtta. Likaså är Lugis poängmaskin lite vassare än Staffan Sahlberg.

Efter halva serien spelad är serien skiktad i tre delar:

1. Falkenberg, Hylte, Örkelljunga

2. Vingåker, Linköping, Habo

3. Sollentuna, Tierp, Lugi och Säter

Det kommer bli viktiga matcher även till våren med kamp om vem som får välja motståndare först och få hemmafavör i semifialer/finaler. Mittenskiktet kämpar om fjärdeplatsen (och kanske tredjeplatsen om Örkelljunga skulle börja svikta). Bottenkampen kommer bli intressant, kanske kan Lugi eller möjligen Säter ta sig förbi de etablerade lagen ovanför?

God jul och Gott nytt år!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Övk styrelse kanske har pengarna och iskallt kalkylerar med att skattemyndigheten inte bryr sig om småsporter.

Anonym sa...

Det är så otroligt intressant att alla andra lägger ner så mycket energi och tid på att tänka och tycka till om detta!!

ps. Det var domaren som tröttnade, Bonner höll sig inom ramen hela matchen, varje match!!

Anonym sa...

Klart att folk lägger energi och tankar kring detta. Din kommentar är onödig och visar att alla klubbar ska sköta sitt och skita i andra. Uppenbarligen har du inte förstått vad det innebär att spela i en toppklubb som Örkelljunga är. Eller det bättre att ingen bryr sig överhuvudtaget?

Anonym sa...

Hur kan domaren tröttna på att Bonner håller sig inom ramen? Någonting kanske han gjorde?

Anonym sa...

Nej man ska absolut bry sig om andra, inte det ja säger. Men i vilket syfte bryr sig alla andra om detta? Varför väljer en annan elitklubb att gå ut med detta till "sin" tidning? Att bry sig om någon ska väl innebära något positivt?!!Hur gynnar det volleybollen i Sverige om det står i en tidning att ÖVK kanske åker på en skattesmäll?? Man ska absolut bry sig om varandra men då ska man ha positiva avsikter!!!


Ja, han var högljud och utländsk och inte tyst och svensk..