måndag 28 januari 2008

Varför är vi så dåliga?

Falkenberg är nära, ja till och med mycket nära att vinna över finska Raison Loimu i Nordiska Mästerskapen. Härligt och något som borde ge en energikick åt svenska volleybollspelare!

Landslaget ligger uppenbarligen långt efter Finland, trots att vi har Mr. Max. Man kan ju fundera över varför. Tränar vi för dåligt? Har vi dåligt självförtroende? Vad är det egentligen?

Dags att bli lite kaxiga och ta oss tillbaka till sent 80-tal när vi tillhörde toppen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker Svenska spelare har för dålig fysik. Kolla på de bästa ligorna och landslagen och de är riktig biffiga på både överkroppen och benen.

De gör att de kan ligga högre i anfall, block och slå till bollen mycket hårdare.

Anonym sa...

Inte så konstugt med tanke på att i stort sätt alla i eliserien i sverige har ett jobb vid sidan om volleybollen, och man kan inte träna gym hur ofta som helst, då blir ju bollträningen lidande istället, och det är knappast rätt väg att gå...

Anonym sa...

Äh - skitsnack!

Vill man träna så kan man. Ta dig till gymmet 07.00 - 08.00 - jobba på hela dagen och träna på kvällen. Inga bekymmer alls. OM man har viljan. Våra unga spelare är LATA. Så enkelt är det med den saken. LATA!

Det är ingen slump att boxare kommer från afftiga områden där man måste kämpa för att komma någonstans. Svenska volleybollspelare är fisförnäma och spelar hellre WoW på sin lediga tid än kör ett extra träningspass. HAR JAG FEL?

Anonym sa...

Håller till viss del med anonym ovan. Kan man så vill man. Enda problemet är att återhämtningen blir otroligt lidande. Tidsmässigt går det att pussla ihop väldigt många träningspass, men att tro att jobb är samma sak som återhämtning och uppladdning är fel. En annan knepig sak är att alla inte har samma jobbtider och att det inte går välja halltider hur som helst. Men, å andra sidan, har man kommit så långt att man har ett fast och oflexibelt jobb kanske man är så gammal att man borde ge upp sin volleybollkarriär...

Anonym sa...

Det är klart att viss lathet är orsaken, men hur många personer kan du hitta som skulle vilja:
1. Gå upp kl 6 på morgonen för att hinna köra ett gympass innan jobbet.
2. För att sedan jobba 8 timmar kanske med ett slitsamt jobb dessutom.
3. Och sedan träna 2-3 timmar boll på kvällen.
4. Komma hem runt 22 tiden och gå till sängs i stort sätt direkt.

För det första så har folk familj, eller flickvänner som troligen inte skulle vara jätteförtjusta i detta och för det andra, varför göra något sådant för att få spela i en elitklubb där man tjänar....hmmm 0 kr i månaden..?

Anonym sa...

... om man tränade så mycket skulle man ju kunna bli proffs!

Anonym sa...

... Man skulle kunna bli proffs. Vem skulle riskera att träna ihjäl sig med de tider som nämnts ovan
för att KANSKE bli proffs?

Anonym sa...

Träna är ju ROLIGT! Typiskt LAT person...?

Anonym sa...

Ja för man ska ju ha garanti på att bli proffs innan man lägger ifrån sig tvspelet och tränar ordentligt. Undra om det var så Bengan och killarna som har varit proffs på riktigt tänkte när dom tränade för att bli något? Någon har till och med tränat till sig en fraktur i benet vill jag minnas(synd när han var som bäst). Snacka om att brinna för sporten och ge allt. Har du sen talang nog så kan det bli framgångar och pengar i börsen men skrik för fasen inte om det innan du brinner på riktigt.

Anonym sa...

Det handlar alltid om att vilja. Mer eller mindre. Vill man så kan man nästan alltid. I Sverige handlar det om att offra nästan allt annat om man ska bli volleybollproffs. Jag förstår att de flesta inte vill det. Men faktum kvarstår att det nog är ett måste om Sverige ska bli bra igen. Som det ser ut nu är det väldigt få svenska spelare, tränare eller klubbar som vill tillräckligt mycket. Det är OK, men då ska vi heller inte förvånas över att t.ex Finland gör det så mycket bättre....

Volleyfanatic sa...

Ja anonym nr.10 har nog rätt.

Vi behöver fler Zlatans till volleybollen. Fler som ser det som sin chans till ett bättre liv att bli bäst. Vist kan man ju tjäna kosing i volleyboll också. Kolla på Marcus Nilsson bara!