onsdag 5 mars 2008

Dags att vässa knivarna!

På söndag drar det så igång, det länge efterlängtade slutspelet. Elitserien har i år segat fram till detta avgörande. Nu är det dags!

Falkenberg - Habo
Denna matchserie kan väl ändå bara sluita på ett sätt, eller? Falkenberg har inte fått spela ihop sin normala förstasexa då Patrick Aparicio har varit borta en längre period. Han kommer rimligen ha sina svackor. Idag blev det klart att Igor Ledic kommer tillbaka i Habo lagom till slutspelet. Frågan är vad han kan göra utan matchträning? Det kan bli mer spännande än väntat. Mitt tips är att Falkenberg vinner med 3-1 i matcher.

Hylte - Örkelljunga
Det här är i mina ögon den mest ojämna kvartsfinalen. Hylte har varit i toppform efter jul och Örkelljunga har inte visat någon form någon gång den här säsongen. Det blir firma Kristian Wrethander/Urban Andersson som dominerar och fullkomligt mosar ärkerivalerna. På hemmaplan tar Örkelljunga ett set. Tips: Hylte vinner med 3-0 i matcher.

Team Valla - Sollentuna
Sollentuna var ett av mina och andra tippares favoriter inför säsongen. Inte nu längre. Team Valla har gått den motsatta vägen och har efter jul tillsammans med Hylte dominerat serien. Anförda av de gigantiska boysen från down under och förstärkta av Klas Gustafsson/Andreas Gilbertsson så blir det här en snabb affär. Tuffa matcher där Sollentuna kämpar sig till en seger. Mitt tips: Team Valla vinner med 3-1 i matcher.

Vingåker - Tierp
Vingåker överraskar sin omgivning för andra året i rad. Den här säsongen har de lite mer skinn på näsan och kommer ge Tierp en rejäl fajt om semifinalplatsen. Tierp har ett bättre lag på pappret än sörmlänningarna, men det räcker ju inte. Motivation och självförtroende från segern i sista elitserieomgången mot seriesegrarna gör att Vingåker kommer in med kraft i slutspelet. Det blir en holmgång med Vingåer som slutlig vinnare. Mitt tips: Vingåker vinner med 3-2 i matcher.

Let the games begin!

Inga kommentarer: