onsdag 6 februari 2008

Det behövs mer VILJA!

Färre lag i Elitserien - det skulle vara avveckling och inte utveckling enligt någon kommentar på mitt förra inlägg. Så ser inte jag det. Utveckling kräver att det finns en vilja även i serierna under Elitserien för att utvecklas och bli bättre, kanske ta steget uppåt så småningom. Idag är detta tyvärr inte fallet. Division 1 är mer av kompislagskaraktär och ganska betydelselöst egentligen. Bara man får ta sina bärs efteråt...?

Det system som jag lanserar där lag "nerifrån" kan gå hela vägen möjliggör drömmar för lag längre ner i seriesystemet. Tänk er att ett lag i division 1 (säg Södertelge eller Bromma) väljer att satsa stenhårt inför nästa säsong. Man kan då redan från starten säga att man vill gå för SM-guld. Det finns duktiga spelare som driver runt i Stockholm så HELT orimligt är det inte. Dessutom skulle det inte vara någon katastrof att åka ur om man kan ta sig tillbaka i hetluften redan säsongen efter nedflyttning.

IDROTT ÄR ATT VILJA (för att travestera en känd svensk politiker). Om inte viljan finns idag, hur ska vi locka fram den? DET är volleybollens största utmaning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med om det sistnämnda. Volleybollen står inför en gigantisk utmaning.
Vill man stimulera klubbar till satsning, bör man göra det sportsligt möjligt. Det blir bara än tuffare att gå upp om serien minskas ner.
I vilken annan idrott har man valt vägen att krympa serierna?