söndag 8 februari 2009

Lite funderingar

Lugi har inför den här säsongen satsat stort. Två spelarimporter och säsongens värvning i Kalle Sandberg. Dessutom har Mikael Renegård övertalats att spela (ibland?). Ändå är man sist i serien. Klart sist till och med. Vad är det som saknas? Det finns säkert flera orsaker, men den viktigaste är: träningsmängd.

Det är mycket svårt att kliva in i finrummet, något som också Säter fått erfara de här två säsongerna. De åtta lag som tar slutspelsplatserna i år har bra spelare på alla positioner och det är inte riktigt så i de två bottenlagen. Här drar Staffan Sahlberg och Roland Bergdahl ett ofantligt stort lass och laget blir lättläst.

Trots två riktiga jumbolag (nåja - Tierp är lite bättre?) så kan inget lag riktigt gå säkert ens för dessa bägge lag i år (bara att se på FVBK-Lugi idag eller Säter-Tierp förra veckan). För några år sedan var det 12 lag i Elitserien och innan "självsaneringen" med lag som dog ut så innebar detta 22 grundseriematcher. Ganska lagom. Synd att det inte verkar finnas underlag för en större serie längre, vilket skulle det vara det bästa för sporten. Nu är det lite för få matcher i Elitserien tycker jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det saknas träning, men också mycket annat som är ännu viktigare.

Anonym sa...

Saknas bredd och tränare som spelarna är villiga att följa.