onsdag 11 februari 2009

Rimligt mål?

Volleybollen har stora målsättningar - http://www.volleyboll.se/t3.aspx?p=708004. Detrta är väl bra i sig. Frågan är om målen är realistiska? Det är lätt att sätta upp mål - en annan att nå dem. Det känns som om svensk volleyboll är alltför fokuserade på svulstiga målsättningar och saknar förmågan att faktiskt skapa ett större intresse för sporten.

Jag tror att det finns en del att lära av de stora framväxande beachvolleyklubbarna. Både GBC och Södertäljes beachklubbar/hallar har på ganska kort tid lyckats göra beachvolley till en verklig breddaktivitet. Här finns kanske lösningen även för volleybollsporten? Vi behöver kanke tänka om och se till att de tränare och inspiratörer som finns inom sporten får ersättning för den tid de lägger ner och att vi på det viset kan få sporten att växa?

Kan vi få en bredd så finns det fler som kan plockas för elitverksamhet. Idag finns det som jag ser det inte mer än maximalt 50-60 svenska herrspelare som är bra nog för att spela i Elitserien med den nivå vi har på serien idag. Övriga är tyvärr mer att betrakta som utfyllnadsspelare och möjligen några "coming men". Lösningen kan inte vara att krympa. Tvärtom - om sporten ska få en ljus framtid måste den växa. Kraftigt.

Var finns de goda exemplen?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har rätt V´fan, men detta är knepigt att förhålla sig till. Hur, och vad innebär det att ha en målsättning att svensk volley ska växa.

Anonym sa...

vems blogg är detta, någon volleyboll spelare? du verkar ha ganska bra koll på grejerna, de liggar jag

Volleyfanatic sa...

Hur är ju såklart frågan. Jag tror att det finns ledare inom sporten som skulle kunna göra underverk och dra igång mängder av lag om de fick tid att lägga på detta. Inom tennis exempelvis så är alla tränare avlönade?

Kanske ska volleybollen lägga pengar på tränare för att få kvalitet och kontinuitet på ungdomssidan? Idag lägger flera elitklubbar 200-300 loppor på utländska spelare. Lägg dessa pengar under fyra-fem år på rekrytering för att få många fler att börja spela och sporten kan börja blomstra?

Nu är vi på väg ner i en avgrund och elitklubbarna överlag verkar väl kortsiktigt inriktade?

Anonym sa...

Publicera det senaste inlägget som egen artikel på bloggen. Alla vill att sporten ska växa, men samtidigt ses bara de egna husen/klubbarna om. En "kapprustning" som inte leder till något i slutändan.