lördag 15 december 2007

Fel på alla sätt

Jag erkänner att jag är en MYCKET dålig tippare! Team Valla gjorde potatispuré av Örkelljunga ikväll. Visst kom ÖVK tillbaka i tredje anförda av Emil Nilsson, men mot slutet visade de inhyrda främlingslegionärerna från Australien att de var flera klasser starkare än Örkelljungas motsvarigheter. Imponerande, men ändå tråkigt? Jag tror att diskussionen måste komma på allvar om hur bra det är för vårt lands volleybollutveckling med denna enorma anstormning av utlänningar i den inhemska ligan. Det finns flera aspekter på detta. Här är några:

På pluskontot

+ Kvalitén höjs på ligan
+ Bättre motstånd utvecklar våra svenska spelare
+ Nya influenser kan utveckla vårt sätt att spela

På minuskontot

- Svenska spelare får inte spela i högsta ligan
- Det lockar uppenbarligen INGEN publik!
- Klubbarna dräneras på pengar som kunde gett svenska spelare chansen att satsa

Är det inte lite märkligt när en svensk spelare av god klass i Elitserien inte får någon ersättning alls och samtidigt får en utländsk spelare av motsvarande klass månadslön? Vet att detta är ett faktum i flera fall!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Dom bra svenska spelarna får också ersättning. Annars spelar dom i fel klubb!

Volleyfanatic sa...

De som är här på artistkontrakt får mer än 13 000 i månaden. Hur många svenska spelare får det?

Anonym sa...

Ja håller med dig till 100%. Hur fan kan man välja att betala proffs när man har 5-6 svenska spelare som inte får ett skit?? hur tänker man då?? Troligtvis är det inte på detta viset, säg kanske i Falkenberg, men i andra klubbar är det så, tro mig jag vet!!!!

Volleyfanatic sa...

Ja, som sagt. Kanske dags att börja tänka på om sporten ska få en framtid?

Anonym sa...

ja speciellt när det idag finns spelare som kan bänka proffs, (tierp, valla, övk) Är det då rätt att betala 13.000kr till proffset och 0-2000kr till svenska spelaren??