fredag 14 december 2007

Strecket dras

Nu är det sanningens ögonblick. dags att dra strecket för Grand Prix. Mitt tips inför helgen (jag vinglar fram och tillbaka):

Team Valla - Örkelljunga 2-3
Sollentuna - Säter 3-0
Habo - Falkenberg 1-3
Hylte - Lugi 3-0
Vingåker - Tierp 2-3

Efter denna omgång är Hylte och Tierp i vinnarposition. Falkenberg är sedan tidigare klara och nu blir också Sollentuna klara. Lugi och Säter halkar efter och hamnar hopplöst utanför slutspel!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om Örkelljunga vinner över Team Valla så lär månen falla ner över oss alla. Men det är klart, allt kan ju hända när man väljer att sätta våra svenska spelare på bänken och förlita sig på vad andra länder kan åstadkomma...

Två importlag som krigar om överlevnad, två lag som gör konstgjord andning för att överhuvudtaget ha lag att ställa på plan....patetiskt...

Låt lagen matcha "svenska" sexor mot varandra, då kanske det skulle bli en jämn tillställning och samtidigt locka lite publik till matcherna.

Idag är det en mörk dag för svensk volleyboll. Två "svenska" elitserielag möts men på plan kommer minst åtta av tolv spelare att komma från andra länder. Det borde få varje volleybollentusiast att börja fundera vart vi är på väg....

Unknown sa...

Jeg ved ikke hvem anonym er, men det overrasker mig hvor lidt du er sat ind i professionel sport.

Jeg er enig i at der mangler svenske spillere og der kan sættes mere fokus på talentudvikling, men siden hvornår er udenlandske spillere blevet et problem?

Vi kan jo feks. forsøge at tvinge Marcus Nilsson hjem og samtidigt ringe til Barcelona og Milans fodboldhold og fortælle dem at det er PINLIGT at de anvender udenlandske spillere i forsøget på at opnå succes.

Sidste års champions leauge vindere i volleybal Fridrichshafen havde 9 spillere der ikke var tyske statsborgere, deriblandt danske Kristian Knudsen.

Kodeordet er markedskræfter. Kan man ikke få svenske spillere til at træne eller præstere må man anvende de muligheder der er.

Jeg synes at "anonym" udtaler sig meget ignorant om både svensk sport og professionel sport i al almindelighed.

De mange udlændinge hindrer muligvis et par semi-årlige svenskere for at komme på benen, men til gengæld er der flere af dem der er med til at løfte niveuet til træning og også i ligaen generelt. Deres behov tvinger desuden orgnaisationer og klubber til at optimere på deres sponsorarbejde og trækker både midler og fokus ind på en sportsgren som er meget smal.

HVERT eneste hold i ligaen udover Säter har jo udlændinge og de er med til at gøre niveuet bedre og presse de svenske spillere til at blive bedre og udvikle sig. Jeg ser derfor denne inspiration som meget givende SÅLÆNGE at man også fokusere på at uddanne svenske spillere.

Men udlændinge i sig selv er intet problem; tværtimod. Det er uvidenhed og manglende forståelse for professionel sport derimod...

Anonym sa...

Volleyboll är i Sverige ingen genuin proffsidrott. För detta krävs nog ett framgångsrikt landslag som genererar ett större folkligt och medialt intresse.
Hur detta ska åstadkommas är svensk volleybolls största utmaning om den vill växa.
Fler importer pekar inte inte i riktning mot ökat publikintresse.

Det finns tyvärr ingen målsättning som volleybollintresserade i landet/förbundet kan samlas kring. Detta gör att klubbar har en agenda, förbund en annan, ungdomssektorer en tredje. Alla vill nog att sporten ska få ökat utrymme och status, men ingen verka veta hur. Som läget är nu hjälper vi inte oss själva

Unknown sa...

Den sidste kommentar kan jeg godt nikke genkendende til.

Jeg ved det ikke med sikkerhed for jeg er relativ ukendt med alle de svenske mekanismer, men koordineringen af ungdom, talentudvikling, elite og landshold tror jeg godt kan forbedres.

Samtidigt er det jo et problem at kvaliteten udenfor elitserien er så lav, da man ellers godt kan lade talenter udvikles i divisionerne. Ikke alle er jo klar til elite lige efter gymnaiset og flere har godt af at finde en rytme med sit liv før end der satses 100% elitært. På det punkt tror jeg at de svenske divisioner kunne arbejde mere med at fastholde spillere og tilbyde "slow" starters en periode med god udvikling.

Så en klar rød tråd i ungdom->elite->landshold samt ressourcer til denne proces og at klubberne prioriterer dette er en vigtig strategisk opgave.

Anonym sa...

Anonym har helt klart en viktig poäng. Problemet är alla resurser som läggs på utländska spelare som får vara här som proffs och kan satsa för fullt på sin volleyboll samtidigt som våra svenska spelare måste jobba heltid vid sidan om. Hur ska detta utveckla våra svenska spelare?

V´fan tippar fortfarande inget vidare. Snacka om MOS av ÖVK idag! Team Valla blir farliga efter jul!

Anonym sa...

ja speciellt när det idag finns spelare som kan bänka proffs, (tierp, valla, övk) Är det då rätt att betala 13.000kr till proffset och 0-2000kr till svenska spelaren??