måndag 26 januari 2009

Allsvenskan anno 2009

En liten snegling på årets Allsvenska (det komemr nog mer om det framöver).

Poängkungarna: Staffan Sahlberg och Adnan Herco är spelare som dominerat där de senaste åren för att sedan kliva in i Elitserien och även där bli poängkungar. Kollar man in toppen av årets poängliga så här långt så kan mna konstatera att Anders Hellvig och Pedram Tadayon fortfarande håller måttet.

Lagen: RIG och Lidingö toppar tabellen och de sistnämnda är ju inget lag som kommer försöka kliva upp? Däremot vore det intressant att se den lovande kullen med 91-92:or i Elitserien nästa säsong. De kanske skulle kunna matcha upp bottenlagen med rätt utveckling? Just nu ligger just dessa killar som går första och andra året på en tredjeplats i Allsvenskan. Det imponerar stort!

På damsidan fungerar det ju bra med ett RIG-lag. Jag är väl medveten om att det är stor skillnad på herr och dam, men visst vore det väl intressant om förstalaget försökte kvalspela och kanske ge de yngre chansen att verkligen testa vingarna nästa säsong?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju just det som gör en bekymrad. Två spelare som hade sin storhetstid för 10 år sedan och numera endast spelar matcher dvs de tränar inte alls, men de toppar poängligan. Vad säger det egentligen om svensk volleyboll?

Anonym sa...

Staffan coachar och tränar själv precis lika mycket som alla andra i Säter.

Anonym sa...

Nu var det väl inte Staffan som avsågs direkt i inlägget...