lördag 17 januari 2009

åtta kvar

Åtta omgångar kvar av serien. Det finns några frågetecken inför slutspurten.

Skattehärva och skadeproblem?
Hett tips är att Lars "LP" Persson och Kristian Lund förstärker, men att ekonomin sätter stopp för mer utsvävningar. Tydligen kan fler amerikaner få åka hem: http://hd.se/sport/2009/01/16/oevk-stjaernorna-kan-missa/

Lugi, Säter eller Tierp till kvalspel?
Säter har för stora luckor i laget efter de tre bästa spelarna och kommer sluta som jumbo. Lugi kommer ta fajten med Tierp och om de slipper skador så blir det Tierp som får kvala sig kvar istället.

Någon överraskning?
Habo och Sollentuna visar gryende form och kommer bli tuffa att tas med för alla lag framöver. Bägge lagen är underskattade.

Topplagen?
Falkenberg och Hylte kommer gå fram som slåttermaskiner och vinner allt fram till slutspelet.

Mina centrar till landslaget?
Urban Andersson, Daniel Karlsson, Henric Johansson och Mattias Andersson

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg bergynder efterhånden at forstå hvorfor du er anonym på din blog.

Lødigheden i mange udsagn samt fakta er ikke altid særligt veldokumenteret og du komme til nogle meget hastige konklusioner på baggrund af meget lidt reel info.

Det kan man kun slippe godt fra hvis man kan undgå at skulle se fleere i den svenske volleyverden i øjnene.

Jeg vil håbe at du vælger enten mindre drastiske konklussioner eller mere nuancerede beskrivelser når du i fremtiden vælger at tage os op.

Jeg kan forstå at aviser har behov for opmærksomhed med kontroversielle og hurtige konklussioner til tider. Men jeg kan ikke forstå hvilke positive formål du tjener ved at poste en masse spekulationer ud til en meget ukritisk læser skare.

Forstå mig ret. Jeg holder ofte af dine intelligente bemærkniger og anskuelser, men når det drejer sig om spekulationer med en negativ vinkel kan jeg ikke se pointen med at udbasunere det?

Jeg har af samme årsag stoppet mit offentlige følge af bloggen.

Jeg vil dog naturligvis kigge forbi og se om der dukker noget op som kan inspirere personer i svensk volleyball til noget positivt.

MVH
Martin

Anonym sa...

Men lilla Martin ny skjuter du ju dig själv i foten. Du skriver att V´fan inte skall lägga ut negativa spekulationer om Örkelljunga och att du inte kan finna meningen med detta.

Är det inte ofta exakt samma sak som du med jämna mellanrum har gjort med tex Hylte på din egna sida?

Det är lätt att vara storsint när man inte själv står i skottlinjen!

Volleyfanatic sa...

Oj - vilken känga Mr. Olafsen!

Jag kan inte förstå din upprördhet överhuvudtaget. Är du tjurig över att jag kommenterar rykten om spelare som du själv på din blogg eller ÖVK på hemsidan lanserar (Ola Olofsson, Kristian Lund och Lars Persson)??!

Att det är en skattehärva är väl ändå inte något felaktigt heller? Jag länkade till en artikel i ÖVKs husorgan om detta och det är ju inte direkt någon ryktesspridning som är ogrundad?

Jag sitter inte i Örkelljungas ledning och kan därför inte VETA vad som händer, men det enorma utflöde av rykten som sprids runt ÖVK måste ju kommenteras om man på bloggen vill följa svensk herrvolleyboll. Ingen annan klubb sprids det så mycket rykten kring. Det mesta är väl planterat av föreningen och kanske är det bra för ÖVK, eller inte.

Jag fortsätter att vara anonym även om du inte gillar det och du är välkommen tillbaka när du har lugnat ner dig.

Anonym sa...

Kan inte heller förstå Olafsens utspel. Tycker inte det stod någonting i bloggen som kändes speciellt negativt eller skadligt, vare sig för volleybollen i stort eller för ÖVK som förening.

Den enda effekten av Olafsens agerande blir att jag börjar fundera än mer om vad som händer i ÖVK och jag nu tycker att det är intressantare än vad jag tyckte när jag bara läste inlägget.