onsdag 28 januari 2009

Återväxten?

Har "roat" mig med att kolla på anmälningarna till SM-klasserna i ungdom (det var inte alls roande, snarare oroande).

Tolv lag är anmälda till kvalspel för U21-SM varav sju är elitklubbar. Detta innebär att det i hela Sverige finns endast fem klubbar som har lag som vill spela i SM (kanske finns det inga fler alls?). Anmälningstiden för U19 är inte ute förrän i mitten av februari. Än så länge är sex lag anmälda. U17- kvalet spelades i januari och då deltog elva lag.

Jag blir mörkrädd!

Här måste ju något radikalt göras för att sporten inte ska dö svältdöden. Kanske ska det krävas av elitklubbarna att de ska ha verksamhet och delta i SM-kval i alla dessa klasser inom tre år - annars får de inte vara med i Elitserien. Nu läggs en massa energi på att plocka hit utländska spelare. Tänk om denna kraft kunde riktas på ett annat håll för att förse sporten med nya spelare?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra synpunkter. Läs på bloggen Volleybollkul så hittar du intressanta synpunkter om vart gymnasieeleverna tar vägen. Också läsning som gör en Mörkrädd. De skall ju vara grunden till framgång för elitserien men enligt hans lista verkar ju de flesta som uppnått mogen seniornivå redan slutat. Skrämmande.

Anonym sa...

V'fan: Antar att du menar "... endast fem klubbar utanför elitserien som har lag som vill spela SM"? Annars får jag inte ihop det.