måndag 1 oktober 2007

Sturska nykomlingar

Säter har satt Tierp på plats i veckan. det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma till helgen i Vingåkers turnering. Jag tror att de kan överraska ordentligt i årets serie. Detta särskilt då flera lag ser svagare ut än tidigare (tänker då på Tierp och Vingåker).

Dessutom har Lugi visat att de inte går av för hackor längre. De har vunnit över Habo tidigare och tog två set på vardera Hylte och Örkelljunga i helgen med ett riktigt sargat manskap. Vem vet vad det kan bli?

Hylte visade i sin egen turnering att de inte kan räknas bort. Övertygande seger och kanske kan deras bygge räcka fram till en ny final mot Falkenberg framåt våren? Nu mer Kristian Wrethander tillbaka som passare?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bjässe högaktuell för Tierp Volley
Blir med sina 215 centimeter ligans klart längste spelare
Större bild/bilder »

Tränaren Jonas Svantesson kan snart få klart med ytterligare proffslirare.

Tierp
Tierp Volley, som inför den här säsongen tappat flera tunga namn, ser nu ändå ut att kunna förstärka truppen med ytterligare två starka proffsspelare.
Fred March, 215 cm lång, är mycket nära ett kontrakt.
– Det återstår bara några små detaljer och jag räknar med att han ska vara klar inom det närmaste dygnet, säger Mikael Hillgren, ansvarig proffsvärvare i Tierp Volley.

Enligt vad Sporten erfar så är ytterligare två proffs aktuella för spel i Tierp Volley den här säsongen.

Fred March är en 19-årig center med den imponerande längden av 215 centimeter och blir därmed den längste spelaren i hela elitserien.

Helt klart blir han, om allt går i lås, en attraktion i den svenska volleybollen. Som jämförelse kan nämnas att Don Roth, som 2005 var ”jätte” och poängmaskin i Tierp när laget var i SM-final mot Hylte, mätte ”bara” 206 i strumplästen.

– Fred har spelat i Australiens juniorlandslag och vill nu komma ut och prova på proffslivet, säger Hillgren som har mycket stora förhoppningar om att affären med Fred löser sig under det närmaste dygnet.
– Jag har också via vår agent kontakt med en kantspiker från Brasilien som håller bra klass. Han har förutom, spel hemma i collegeligan också spelat i den Italienska andra ligan som ju håller mycket hög klass, påpekar Hillgren.

Den brasilianske kantspiker som Hillgren ännu inte vill namnge, befinner sig i nuläget i London där han hans pappa är fotbollstränare.

Ytterligare ett alternativ är Qinnten Smith också en kantspiker från Kanada.

För samtliga gäller så kallade artistkontrakt från mitten av den här månaden.

– I första hand jobbar jag på Fred March och den Brasilianske kantspikern, säger Mikael Hillgren.

Som Sporten tidigare berättat har Tierp Volley redan testat två centrar från Kanada. Men ingen av dessa höll riktigt måttet inför tränaren Jonas Svantessons ögon.

Helt klar är dock passaren Brian Newcombe från USA, som finns med i Tierp Volley när svenska cupens kvartsfinaler spelas tredje helgen i den här månaden. Brian spelade förra säsongen i Lugano, Schweiz där han var med och förde laget till final.

Första seriematchen för Brian och andra tillkommande proffs blir hemmamötet med nykomlingarna Säter den 28 oktober.

Anonym sa...

Tierp kan nog bli jobbiga att möta, som de alltid är.

Tror Sollet kommer vara stora kandidater till guldet i år.
Lenny tränar och kommer spela senare under säsongen?
Yngerskog med i laget.
Två landslagscentrar.
Bångman och en brasse på vänsterkanten.
Stabil libero.

Det är ett riktigt bra lag!

Anonym sa...

Vilken grej - 215 cm är ju JÄÄÄÄÄÄTTElångt!