torsdag 11 oktober 2007

Volleybollgymnasiet

Vilka spelare från fjolårets kull från volleybollgymnasiet kommer att etablera sig i Elitserien i år? Rickard i Hylte är troligen den enda? Hur ser återväxten ut egentligen? Bara en fundering. Årets Elitserie verkar slå nya rekord i importer och våra egna ungdomar kommer inte fram? Eller finns det inga egna ungdomar som kan komma fram? Bekymrande!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska ju vara klass på elitserien så visst är importer viktiga i dagsläget. Kan dock bli konstgjord andning om inte RIG-killarna (och lokala ungdomslagen) tränas på ett optimalt sätt. Kommer en Martin Larsson till nästa säsong och honom ska nog klubbarna slåss lite om. Intressant med Vingåker som gör allt annat än konstgjord andning. Sprutar ut talanger som faktiskt ser mer skolade ut än gymnasiekillarna. Där kan nog många klubbar (och gymnasiet) lära sig en del? Säter satsar på en Vingåkerkille i Matthias Gustavsson 19 år som förstepassare. Matthias har tydligen imponerat på träningsmatcher och i Slottscupen. Starkt satsat Säter, men man har kanske inte lika mycket prestige som nykomling?

Anonym sa...

Importer måste helt klart få krydda svenska elitserien. Däremot vore det kanske bra med någon regel för hur många man får ha. Vissa lag köper ju in nästan en hel förstasexa inför varje säsong och det är knappast bra för de svenska spelarna...

Anonym sa...

Det går ju inte att ställa krav på svenska juniorerna. Får de sitta på bänken en säsong så tjuras det och hotas med att lägga av och begär klubbarna en viss träningsmängd så finns det alltid ett "jag kan inte vara med på alla". Tror att många men inte alla juniorer bör tänka om hur man skall prioritera sitt elitidrottande. Sedan måste ju spelarna självklart börja söka sig till klubbar där de får speltid och inte dit man blir sittandes för länge på bänken (se Robert G i falkenberg tex)

Anonym sa...

Personligen tycker jag att PassarMattias bara verkar vara en kaxig typ. Springer bara runt och tjurar och retar sig mot andra sidan.
Lite pinsamt av en kille som borde se och ta till sig av de stora killarnas spel.

Anonym sa...

Ärekränkning! Bort med skiten... Hoppar på en 19 årig supertalang och du låter det ligga ute flera dagar.

Volleyfanatic sa...

Ärekränkning är att ta i, men visst vore det trevligt med en underskrift annan än "anonymous. Jag tror att Mattias vet bättre än att ta åt sig dylikt skitsnack.

En viss takhöjd måste vi ha. Det gäller ju ändock elitspelare.

Anonym sa...

Allt handlar om att vinna.. han vinner motståndarnas respekt. varför ska han se upp till de "äldre rutinerade"?

att tillägga så är de väl bara mathias som kommit utanför vingåker av dom junisarna?

Att sitta på bänken i vingåkers A-lag betyder inte att man är en talang, men visst de finns en och annan.