tisdag 3 mars 2009

Dysterkvist

Har precis kommit till min kännedom att Lugi inte fortsätter sin elitsatsning. Tyvärr är det ju inte första gången i volleybollsporten i Sverige. Det är ju snarare regel än undantag numera att lag drar sig ur högsta serien. Var är klubbar som Kungälv, Ljungby, IKSU, Lidingö, Vallentuna, Väsby, Pajala, Uppsala idag? Jag har säkert glömt några också.

Det är mer än 20 utlänningar i serien som alla är startspelare i sina lag. Ett lag drar sig ur pga spelarbrist. Utan de utländska spelarna så finns det kanske i de återstående nio lagen cirka 40-50 spelare som håller elitklass i hela landet.

Vad göra?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Örebro och Ymer för att nämna två.

Anonym sa...

Jönköping

Anonym sa...

Minska antalet utlänningar i elitserien och låt fler svenska spelare komma fram. Visst det kanske blir lite sämre kvalité ett par år men jag tror det lönar sig i längden.

Argumentet att svenska spelarna inte blir bättre om de inte får möta bättre utländska spelare håller inte eftersom vi inte ska minska antalet utlänningar till noll utan bara till kanske 1-2 per trupp eller på plan samtidigt.

Jag tror svenska spelare lider mer av att sitta på bänken bakom 3-4 utlänningar än att "bara" möta/träna med lag som bara har max 2 utlänningar.

Anonym sa...

Problemet är väl att det inte finns tillräckligt med Svenska spelare som är villiga att lägga ned den tid som krävs för att vara Elitspelare.................

Anonym sa...

Det kan vara delvis sant.

Men jag tror också att många som är villiga att lägga ner den tid som krävs tröttnar efter att ha setat på bänken något år för inköpta utlänningar.

Om vi minskar antalet utlänningar så kan dessutom fler från volleybollgymnasiet få chans till speltid direkt efter gymnasiet vilket gynnar deras utveckling.

Sen tror jag att en minskning av antalet utlänningar skulle minska glappet (lite iaf) mellan elitlag och de bästa i allsvenskan. Kanske t.o.m. RIG vill prova vingarna i elitserien isf...

Anonym sa...

RIG är redan klara för 2009/10.
Svenska spelare måste ha råd att spela med elitmässiga förutsättningar. Det funkar inte att jobba 100% och ha ork att träna och spela på högsta nivå. Är klubbar (och landslagets förbund) införstådda med detta så finns det möjlighet att få fler att satsa på sporten. En del som valt att lägga av har ju bevisligen fortfarande proffslika prestationer när dom kommer tillbaka. Varför då inte värdesätta det och minska behovet av inköpt spetskompetens?
Den här frågan är nog så viktig för att få landslaget slagkraftigt i framtiden...