måndag 2 mars 2009

Nån som ska använda §141?

§ 141 Lån av spelare i Elitserien.
Helt ny paragraf som gör att ingen Elitspelare av regelverket och/eller på grund av civila skäl skall tvingas till speluppehåll. Kostnaden är balanserad mot "Övergång av särskilda skäl" vilken nämns i § 129 och gäller 1/7 – 15/9. Samt kostnaden för en internationell transfer när det gäller den senare perioden.
Möjligheten till lån kan undvika att lag i slutspelet är försvagade genom långtidsskador eller andra akuta orsaker, vilket höjer underhållningsvärdet på slutspelet. Regeln gäller endast spelare med svenskt medborgarskap och är ett bra sätt att värna om och värdesätta våra egna elitspelare.
Lånemöjligheten ger spelare möjlighet att pröva på en annan miljö under kortare period som genom en övergång inför nästa säsong kan göras permanent. Flytt behöver inte vara nödvändig utan pendling kan fungera.
Omvänt kan ett nytt jobb eller en utbildningsplats göra att man kan flytta både civilt och volleybollmässigt mitt under säsongen.
Lånet är alltid en överenskommelse mellan två föreningar och villkor för en efterföljande övergång bör i förekommande fall förhandlas klart i samband med lånet. Blankett blir en normal "Övergångsblankett" med små justeringar framför allt i rubriken.
Nuvarande förening lånar ut men behåller förhandlingsrätten för kommande övergång därför gäller lånet fram till den 30/4. Bara ett låneavtal kan bli aktuellt per spelare och säsong och lånet är permanent för resten av säsongen.
Lånande förening måste registrera ett kontrakt med spelaren som gäller för perioden för lånet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Innebär det att det skulle kunna bli två all-star lag (ex utl) som spelar final, eller kan man bara lånas ut till en klubb?